FRILANSDAGEN * 24 OKTOBER 2017 * PUSTERVIK

Tema: Slå mynt av ditt intresse!

.sjf-fix

 

 

 

 

Utgå från det du är bäst på och hitta era sätt att finanseriera dina projekt: artiklar, bloggar, böcker, utställningar, föreläsningar, kurser, redaktörskap, med mera.

När? Tisdagen den 24 oktober, från kl 13 och fram till sent på kvällen

Var? Pustervik (Järntorgsgatan 12, Göteborg)

Program:

13.00 Välkomna till Frilansdagen

Seminarier
13.15 – 14.00 Modeslavar: Den globala jakten på billigare kläder
Frilansjournalisterna Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom har skrivit reportageboken Modeslavar. Den blottlägger klädindustrins baksidor. Moa Kärnstrand berättar om processen från de första resorna till Asien till utgiven bok, och vad det har betytt för hennes yrkesliv som frilans.
Modeslavar vann Guldspaden 2016 och Natur och Kulturs Debattbokspris 2017

14.15 – 15.00 Åsa Sjöström: Dokumentärfotograf
Frilansfotografen Åsa Sjöström är erfaldigt prisbelönad och aktuell med den kommande utställningen Silent land på Fotogra ska i Stockholm. Hon föreläser om att nanseriera fotoprojekt, etiska dilemman i dokumentärfotogra och hur man ska tänka kring att bygga ett personligt varumärke.

15.00 – 15.15 Pension och försäkringar
PP Pension och Gefvert informerar om sina lösningar för pensionsparande och sjukförsäkringar respektive företagsförsäkringar. De har båda, i samverkan med Journalistförbundet, tagit fram specialanpassade paket för egenföretagare inom media.

15.15 – 15.45 Fika och mingel

15.45 – 16.30 Panelsamtal: Slå mynt av ditt intresse!
Ett sätt att lyckas som frilans är att utgå från det man är bäst på och/eller är mest intresserad av. Ett samtal mellan Annica Carlsson Bergdahl, Karin Fingal och Niklas Aronsson. Samtalsledare är Helena Gierrta, chefredaktör på Journalisten.
Annica Carlsson Bergdahl är journalist och socionom och har skapat utställningar med socialt fokus: ”Hembygd” om ungdomar runt om i Sverige, ”Äggen är slut” om klimakteriet och ”Årsrika” om äldre.
Karin Fingal har ett starkt intresse för friluftsliv. Hon har skapat konceptet Det vilda Göteborg, som resulterat i en guidebok för föräldrar (2016) och kurser om friluftsliv i Göteborgstrakten.
Niklas Aronsson är journalist och författare med ett brinnande naturintresse. Efter många års frilansande är han numera redaktör för SOF BirdLifes medlemstidning Vår Fågelvärld.

utlandskorrar-fix

 

 

 

 

 

16:45-17:30 Afrah Nasser: Från Yemen till Göteborg
Under den arabiska våren år 2011 började Afrah Nasser, då journalist på Yemen Observer, att blogga om den politiska situationen. Bloggen uppmärksammades över hela världen och när situationen blev ohållbar sökte Afrah Nasser politisk asyl. Nu bor hon i Göteborg, och fortsätter att blogga och skriva för internationell media om situationen i Yemen.
För sitt arbete har Afrah Nasser belönats med Dawit Isaak-priset, International Free Press Award och Eldh-Ekblads fredspris (delast ut av Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen).
Debatt

18.15 Publicistklubben arrangerar debattkväll.

Ämne och deltagare meddelas senare.

Anmälan Det är fritt inträde. Men anmäl er till frilansdagen@gmail.com


Info Håll koll på www.vastrafrilansklubben.se eller vår Facebookgrupp för senaste info.

Mat Det finns kafé och restaurang i byggnaden, på kvällen är baren öppen.

Arrangör Västra Frilansklubben.
Medarrangörer PFK (Pressfotografernas klubb), Publistklubbens västra krets, Frilans Riks, Journalistförbundet, PP Pension, Gefvert Försäkringsmäklare, Journalisternas a-kassa och Journalisten.

Foto: Anna Nyberg. Bilder från Frilansdagen 2017.